Vandaag testen wij de bureaustoel Sepp
Het belang van schilderwerken
Toekomst van koken
Tips: hoe het juiste kiezen voor uw huis
Tips: hoe het juiste kiezen voor uw huis

Tips: Hoe de juiste stoelen kiezen voor uw huis

Wilt u uw woonkamer inrichten? Welke stoelen gaan er dan goed samen met de stijl van uw huis en de rest van uw interieur? Goed dat u daarover nadenkt. U kunt wel mooie relaxstoelen uitkiezen, als ze niet bij de rest van de inrichting in de woonkamer passen, komen ze niet volledig tot hun recht. Zo kunnen de mooiste stoelen uw interieur juist heel saai, oubollig of te druk maken. Als ze niet bij de stijl of kleuren in uw interieur passen, verstoren ze het beeld in uw huis juist. 

Woonkamer inrichten: de juiste stoelen kiezen

Voor u tot aanschaf van een nieuw stel stoelen overgaat, denkt u beter eerst na over welke stoelen het best bij u en de inrichting van uw woonkamer zouden passen. Hierbij 3 tips om u op weg te helpen bij uw keuze:

1. Bedenk welke sfeer u wilt creëren. Wilt u een inspirerende omgeving creëren? Dan gaat u voor een stijl stoel die uw interieur een opvallend accent geeft. Het kan een opvallende kleur stoel zijn, een stoel in een compleet andere stijl dan de rest van uw meubels, of een stoel met een opvallend ontwerp. Wilt u juist een stoel die naadloos bij de rest van uw interieur past en qua kleur, stijl en vorm aansluit bij uw woonkamer inrichting? Ga dan voor stoelen die minimaal bij een opvallend interieurstuk passen. Dit kan uw bankstel zijn, uw eettafel of uw vloer.
2. Kies stoelen waarop u comfortabel zit. Dit lijkt een open deur, maar soms wordt het vergeten om stoelen te testen voor ze gebruikt worden voor de woonkamer inrichten. Vooral wanneer ze perfect bij uw smaak of interieur passen. Een stoel dient echter om op te zitten, dus test de stoel altijd uit! Hoe de stoel moet aanvoelen, verschilt uiteraard per soort stoel. Zo zijn er veel meer eisen voor een bureaustoel dan de eisen voor een eetkamerstoel, want daar zit u minder lang op.
3. Ga voor tijdloos. Dit betekent niet dat u voor saaie stoelen moet kiezen, maar dat u nadenkt over de vorm, stijl en kleur, zodat u uw woonkamer vaker kunt inrichten door andere dingen te veranderen. De stoelen kunnen dan gemakkelijk gecombineerd worden met andere meubels, aankleding en accessoires.

Terug naar overzicht
Copyright © 2024 - projectstoel | Online inspiratie | Sitemap